WEV Fiscale Taxaties

Sinds begin deze eeuw is er voor veel ondernemers een extra interessante optie als zakenauto ontstaan, namelijk de fiscaalvriendelijke 15+ youngtimer.

Niet alleen het karakter (vaak ook jeugdsentiment of een vroeger totaal onbereikbare auto) zorgt voor de wens om een dergelijke (nieuw zeer) kostbare auto te bezitten voor privé- en zakelijk gebruik, maar ook de mogelijk om dit (privé) zeer betaalbaar te doen!

Sommige auto’s, denk aan de wat extremere topklasse auto’s als een Lexus LS400, BMW 750i, Mercedes-Benz S klasse, waren nieuw ver boven de € 100.000 en over dergelijke bedragen wil niemand bij een oudere auto 25% over de nieuwwaarde betalen qua fiscale bijtelling voor privégebruik van een zakenauto.

Bij de fiscaalvriendelijke youngtimerregeling voor zakenauto’s van 15 jaar en ouder, is de fiscale bijtelling gebaseerd op de Waarde in het Economisch Verkeer (WEV) en daarvan wordt 35% bij uw inkomen opgeteld.

veen-142 img_5399

Bijvoorbeeld: een Mercedes-Benz S600 V12 uit 1996 met een volledige historie en een lage kilometerstand, welke bij een youngtimerspecialist voor € 24.000 aangekocht is. De nieuwprijs van deze S600 Designo met enkele opties was simpelweg € 198.366 (bron: AutoTelexPro).

Middels onze youngtimertaxatie kunt u hem voor 36 maanden doorgaans verzekeren voor rond deze € 24.000 en met de WEV fiscale taxatie voor de fiscale bijtelling, kan deze auto weleens getaxeerd worden voor de dágwaarde in het economisch verkeer voor bijvoorbeeld de helft van de aankoopwaarde! Simpelweg omdat de aangekochte auto qua kwaliteit zó goed is dat een verkoper er een hoge prijs voor vraagt, terwijl deze strikt genomen het eigenlijk niet waard is.

Vanzelfsprekend is de waarde gespecificeerd met de normale waarde van een vergelijkbaar exemplaar, met eventuele waardevermindering naar aanleiding van schades (gespecificeerd) en voorzien van vele foto’s.

Natuurlijk rijdt niet iedereen met een dergelijke kostbare zakenauto (de kilometerkostprijs is natuurlijk ook hóóg) en zijn er veel MKB-ers en ZZP-ers die een 15+ youngtimer in de betaalbare categorie rijden uit liefhebberij en kostenoogpunt en deze regelmatig wisselen voor een andere ‘droomauto van vroeger’, zelfs dan is een goede fiscale taxatie rendabel.

U krijgt van ons standaard een fraai ingebonden exemplaar voor de eigen administratie met de benodigde bijlagen en voor de salarisadministratie een digitaal exemplaar met de basisinformatie en foto’s. Een eventueel tweede hardkopie is op verzoek mogelijk, mits voor verzending van het origineel aangevraagd.

De Belastingdienst accepteert onze taxaties vanzelfsprekend (net als de BPM tegenbewijs taxaties sinds 2007). Een voorschrift is het gebruik van AutoTelexPro indien mogelijk, aangezien de Belastingdienst daar zelf ook mee werkt. Bewijsstukken zijn zeker benodigd!

Er zijn taxateurs die hier geen gebruik van maken en dat kan mogelijk tot problemen en naheffingen leiden in de toekomst bij een controle. En het is mogelijk dat uw auto té hoog ingeschat is voor de WEV waarde (bijvoorbeeld de aankoopprijs), wat u maandelijks onnodig extra geld kost! Wij helpen u hier graag mee!

Prijs is ook iets anders dan waarde! Als men iets graag wilt hebben, betaal je vaak gewoon teveel (in dit geval is dit bedrijfsmatig weer af te schrijven en weer goed te praten) en is het object in het algemeen veel minder waard. Dit werkt twee kanten op. Een unieke auto qua staat is mogelijk veel meer waard dan de gemiddelde ‘marktplaatsadvertentie’, een fiscale taxatie zit ‘in het midden’ in alle redelijkheid! Denk aan een extreem lage kilometerstand bij een S600 of een door middel van een nieuwe ‘koets’ gerestaureerde oude G500 die daardoor fiscaal ook méér waard is dan een origineel exemplaar van die leeftijd en veel minder dan een nieuw exemplaar. Informeer gerust eens bij ons naar de mogelijkheden!

Veel youngtimerspecialisten en zakenrijders hebben ons al gevonden en rijden naar grote tevredenheid doorgaans met een riante zakenauto tegen betaalbare kosten.

Zelfs als uw auto voor de verzekerde waarde door een collega getaxeerd is, is het juist verstandig om de WEV taxatie door ons uit te laten voeren als onafhankelijke expert.

DSC09712 IMG_2016 DSC05940 IMG_2023 IMG_8978 IMG_8987 IMG_9081 IMG_9035 IMG_8999 IMG_2138

 


Warning: Division by zero in /home/sites/site43144/cms/nwwp/wp-includes/comment-template.php on line 1420

Comments are closed.