Franse Alpen Tour 2011

Geplaatst: 03-02-2013

Laatste updage: 10-02-2013

 

19 t/m 25 juni 2011

In juni 2011 organiseerde Theo Peters (Wing) weer een fantastische week voor de motor- en sportwagenrijders onder ons. Weer een week voor echte rijders met lange dagen vol aaneengeknoopte stuurmanswegen. Dit keer waren de Zuid Franse Alpen aan de beurt en was de basis gelegd in Digne-les-Bains. Bij onszelf zeker niet onbekend, aangezien wij zelf in de jaren hiervoor drie keer achter elkaar deze regio aangedaan hebben vanaf Camping Lou Passavous in Le Vernet, een half uurtje noordelijker. Digne was voor ons een bekende plek om inkopen te doen en te tanken.

We zaten in Hotel Tonic aan de Avenue des Thermes in Digne. Laat de foto's en korte bijschriften een sfeerinpressie geven van de fantastische omgeving en heerlijke plekjes in die regio!.

19 juni 2011 zijn we in de holst van de nacht vertrokken om de rit van circa 1.300 km naar Digne te rijden. Dit jaar met de S2000. Tot aan Grenoble via de tolwegen en vanaf daar - natuurlijk - heerlijk binnendoor (een halve dag rijden!). Zie de foto's die we onderweg genomen hebben. De laatste paar honderd km hebben we met een paar Gold Wing rijders het laatste stuk afgelegd, dezelfde bestemming en niet geheel toevallig dezelfde route.

 


Bij Barçelonette zagen we deze gasten vlak boven ons vliegen, pal bij het Lac de Serre Ponçon, overigens een half uurtje de andere kant op van onze eerdere camping.

 


Aangekomen in het Hotel ingechecked en tijd om de S2000 te wassen, klaar voor de rit van de volgende dag.


De eetzaal. Het ontbijt was niet zo compleet als in Duitstalige landen en ook het diner was typisch Frans. Het gaat vooral om de gezelligheid!

Naar Pagina 2 - maandag 20 juni 2011.